Spring naar de hoofdinhoud

Goedkeuringen

Binnenklimaat Nederland zet zich als ambitieuze en actieve vereniging in om een gezond binnenklimaat te realiseren. De aangesloten leden zijn fabrikanten, leveranciers en dienstverlenende organisaties van ventilatie- en filtersystemen, lucht- en klimaattechnologie en producten en diensten op het gebied van koelen en verwarmen.

De leden zijn actief binnen alle sectoren, waaronder: wonen, werken, leren, zorgen en recreëren. Samen zetten we ons in een gezond binnenklimaat overal, altijd én voor iedereen.

Classificatie

Luchtdichtheidsklasse (luchtlekkage)

In de normen voor testmethodes voor de bepaling van de luchtdichtheid van ventilatie-units bestaan nog geen gestandaardiseerde methodes die gericht zijn op decentrale ventilatie-units zoals die van Airmaster. Airmaster heeft daarom gekozen om te testen, overeenkomstig twee normen en om beide resultaten te publiceren.

De ene norm, EN 1886:2007, wordt gebruikt voor centrale units die werken bij een grote tegendruk. De andere, EN 13141-7:2010, is een norm die doorgaans wordt gebruikt voor kleinere centrale units die werken met minder tegendruk, zoals voor residentiële ventilatie.

Airmaster-productontwerp

Airmaster-productontwerp
  • Bij de ontwikkeling van nieuwe Airmaster-ventilatie-units is ons doel om de beste luchtdichtheidsklasse, A1, te bereiken volgens de norm EN 13141-7:2010. Dat wil zeggen minder dan 2% van het luchtdebiet, zowel in verhouding tot interne als externe lekkage.

  • De units van Airmaster hebben doorgaans een luchtlekkage van 1-2% bij de drukomstandigheden waaronder de units worden getest.

  • Al onze units hebben een externe TÜV-test ondergaan, uitgevoerd door TÜV-SÜD.

Airmaster-productontwerp