Spring naar de hoofdinhoud

Ventilatie voor scholen

Ventilatie voor scholen

Luchtkwaliteit in scholen

Luchtkwaliteit in scholen

Mechanische ventilatie verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis, en vooral scholen hebben dat hard nodig. Een gezond binnenklimaat verbetert het welzijn, de concentratie, het leerproces en het algemene welzijn van kinderen en jongeren. Bovendien kan een gezond binnenklimaat tot een jaar verschil maken in het leerproces.

Er zijn verschillende parameters, zoals geluid, licht en temperatuur, die de kwaliteit van het binnenklimaat beïnvloeden, maar één van de belangrijkste factoren is de luchtkwaliteit, waaronder het CO2-niveau.

Een slecht binnenklimaat schaadt onze gezondheid

Verschillende onderzoeken tonen aan dat in meer dan de helft van de klaslokalen het CO2-niveau boven de toegestane drempelwaarden ligt.

Dat betekent dat onze kinderen en jongeren het grootste deel van hun dag doorbrengen in ruimtes waarin ze hun talenten niet volledig kunnen ontwikkelen.

Een slecht binnenklimaat kan aan de basis liggen van:

Hoofdpijn 
Misselijkheid 
Allergieën
Concentratieproblemen
Leerproblemen 
Een algemeen gevoel van onbehagen

Mechanische ventilatie verbetert het binnenklimaat aanzienlijk

Mechanische ventilatie verbetert het binnenklimaat aanzienlijk

Met meer dan 120.000 geïnstalleerde units in Europa, waarvan het merendeel in scholen, hebben wij een ruime expertise in het verbeteren van de luchtkwaliteit in klaslokalen. Dat is eenvoudigweg de missie waar we elke dag aan werken.

De decentrale units van Airmaster zijn specifiek ontwikkeld voor scholen en zorgen ervoor dat er op maat geventileerd wordt. Met mechanische ventilatie kunnen we het binnenklimaat aanzienlijk verbeteren, waardoor kinderen en jongeren kunnen leren in de beste omstandigheden.

Met de decentrale ventilatie-units van Airmaster krijgt u:

Een goede luchtkwaliteit in elk lokaal, omdat er voldoende verse buitenlucht wordt aangevoerd.

Een laag CO2-niveau.

Een op de behoefte afgestemde ventilatie, door middel van onder meer een CO2-sensor, een bewegingssensor of een programmeerbare weekklok.

Een centraal beheer en centrale bediening van alle units, bijvoorbeeld met Airlinq Online.

Aandacht voor het binnenklimaat is noodzakelijk, want een slecht binnenklimaat mag het leren en welzijn van kinderen en jongeren niet in de weg staan.
Met Airmaster ventilatiesystemen kunt u het binnenklimaat in scholen en instellingen aanzienlijk verbeteren – op een gezonde en economische manier.

Ontdek ons volledige assortiment decentrale ventilatie-oplossingen

Een budget – en milieuvriendelijke oplossing

Een budget – en milieuvriendelijke oplossing

Onze decentrale ventilatie-units zorgen niet alleen voor een gezond binnenklimaat, maar zijn ook een budget - en milieuvriendelijke oplossing.

Dit omdat:

De renovatie in fases kan uitgevoerd worden. De units worden per ruimte geïnstalleerd, wat scholen toelaat stelselmatig budget vrij te maken.

De totale CO2-voetafdruk van een decentrale unit, inclusief bediening, over een periode van 25 jaar ongeveer 50% minder bedraagt dan bij een centrale oplossing. Dit betekent dat een decentrale oplossing op termijn gunstig is voor zowel het milieu als voor de exploitatiekosten, want het energieverbruik zal dalen. (link naar rapport)

Er geen kanalen en weinig toebehoren nodig zijn, wat milieuvriendelijker is dan een centrale ventilatie-installatie.

De units enkel ventileren als dat nodig is. Zo wordt er geen energie verspild.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze decentrale ventilatie oplossingen

Ons deskundig verkoopteam staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u in uw specifiek project te helpen met het positioneren en dimensioneren van onze units!

Neem contact op met ons verkoopteam  

Nathalie Duquesne

Nathalie Duquesne

Country Manager Benelux

Department Benelux
Maarten Diels

Maarten Diels

Service & Key Account Manager

Department Vlaanderen
Phillip Davies

Phillip Davies

Projectadviseur

Department West - Nederland
Jean-Paul Pil

Jean-Paul Pil

Projectadviseur

Department Oost - Nederland